Kuka Tuomas Nevanlinna?

Tällä hetkellä toimin kirjoittamisen ja filosofian tuntiopettajana Kuvataideakatemiassa, käännän tieto- ja lastenkirjallisuutta sekä valmistelen kasvatusaiheista kirjaa vaimoni kanssa.

Olen kirjoittanut muun muassa teokset Hyväkuntoisena taivaaseen (Tammi 1999), Antero joutuu luontoon (Teos 2004), Kuninkaista ja narreista (Kirjapaja 2006 ). Jukka Relanderin kanssa olen kirjoittanut teokset Työn sanat (Teos, 2006) sekä Uskon sanat (Teos, 2011). Työryhmän osana olin tekemässä lukion filosofian Minerva-oppikirjasarjaa (Edita 2015-2017).

Kolumnoinut olen muun muassa Kansan Uutisiin, Rakennustyöläiseen, Helsingin Sanomiin ja Yleisradioon.

Yksi työhistoriani lämpimimmistä muistoista on se, kun viidentoista vuoden ajan keskustelin viikoittain Jukka Relanderin kanssa kaikesta maan ja taivaan välillä, rajat mukaan lukien, Radio Helsingin Tukevasti ilmassa -ohjelmassa (osa ohjelmista on muuten edelleen kuultavissa Radio Helsingin podcasteina).

Tärkeitä ajattelijoita minulle ovat olleet erityisesti Platon, Karl Marx, Sigmund Freud, Martin Heidegger, Gilles Deleuze ja Slavoj Zizek.

Perheeseeni kuuluu puolison lisäksi kaksi ala-asteikäistä poikapuolta ja villakoira. Asumme Pohjois-Haagassa.

Kaikkien terveiden nuorten miesten tapaan soitan bändissä rock-kitaraa. Tunnuslause kuuluu: "Coveria ei jätetä".

* * *

Olen ollut vasemmistolainen neljänkymmenenviiden ja puolen vuoden ajan. Se on teoreettinen ja filosofinen valinta. Sellaisena vasemmistolaisuus on jatkuvassa uudistumisen ja muokkautumisen tilassa. Mutta jotkut asiat pysyvät. Liputan nuoren Marxin huudahduksen puolesta: pitää mullistaa "kaikki olosuhteet, joissa ihminen on alennettu, alistettu, hylätty ja halveksittu olento".

Ota yhteyttä

Sähköposti: tuomas.nevanlinna@gmail.com
Seuraa minua:  https://www.facebook.com/nevanlinnatuomas/